WERSJA I
WERSJA II
Przepis na kotlety:
- 500 g mięsa mielonego wołowo-
wieprzowego
- 2 suche bułki
- 1 cebula
- jajko
- bułka tarta
- pieprz
- sól
- przyprawa do mięsa mielonego
Jak zrobić?
Namaczamy bułki w wodzie bądź mleku. Kroimy w kostkę cebule i podsmażamy na maśle. Wszystkie składniki łączymy razem, a bułkę wyciskamy z płynu i też dodajemy do reszty. Następnie rękoma formujemy kulki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na maśle z obu stron.
Surówki:
1. z Wersji I 2. z Wersji II
- 3 marchewki - kapusta pekińska - 7 listków
- 1 jabłko - pomidor
- cytryna - 2 ogórki korniszony
- cukier - pół cebuli czerwonej
- sos sałatkowy (woda i oliwa)
Zetrzeć marchewkę na małych oczkach Poszatkować kapustę pekińską, pokroić w kostkę
Odkroić kawałek cytryny i wcisnąć do pomidor, ogórki, cebule pokroić w piórka. Przy-
jabłka i marchewki. Dodać trochę cukru gotować sos sałatkowy z 3 łyżek oliwy i 3 łyżek
i wody, następnie wymieszać składniki. wody, po czym wszystkie składniki wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz